Надбавка за престижність праці


Постановою КМУ «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України» від 11.01.2018 р. № 23 внесено зміни до постанов КМУ «Про встановлення надбавки педагогічним працівникам дошкільних, позашкільних, загальноосвітніх, професійно-технічних навчальних закладів, вищих навчальних закладів I — II рівня акредитації, інших установ і закладів незалежно від їх підпорядкування» від 23.03.2011 р. № 373.
           
 Цією  постановою передбачено виплату надбавок освітянам, яких умовно можна поділити на 2 групи: тих, які мають на неї право, починаючи з 1 січня та  інших, яким може бути встановлено надбавку з 1 вересня.
            Право  на встановлення надбавки в розмірі від 20 до 30 відсотків з 1  січня 2018 р. мають:
1.     Керівникам,   їх  заступникам та вчителі  шкіл,   в   яких  апробують  концепт "Нова  українська школа"
2.     Керівникам і  заступникам шкіл,   в   яких  апробують  концепт "Нова  українська школа" хоча б в одному класі та вчителям цих класів.
3.     Вчителям  української  мови  і  літератури  шкіл  з навчанням  мовами  національних  меншин.
            Іншим педагогічним  працівникам  надбавка  в  розмірі  до  30  відсотків  може  бути встановлена з 1 вересня 2018 року.            Ключова фраза «може бути встановлено». Тобто може бути встановлено, а може й не бути встановлено. Така собі обіцянка-цяцянка.
          Як свідчать усні скарги вчителів, станом на сьогоднішній день з 1 вересня не виплачуються не лише надбавки за престижність ні першим, ні другим.            Що робити?1. Освітянам 1 групи – звернення до РУО про те, що Ви маєте право на надбавку за престижність професії, у жовтні така виплата була припинена і Ви просите пояснити чому. Також Ви просите надати інформацію про розмір невиплаченої надбавки, погасити заборгованість та (краще окремим зверненням, а можна у тому самому) надати окрему довідку про нараховану та виплачену заробітну плату з 1 січня 2018 року з розбивкою по місяцях та розшифровкою премій та надбавок. 
ЗРАЗОК ЗАЯВИ про виплату заборгованості тут
2. Освітянам 2 групи – звернення до Кабінету Міністрів України з проханням надати інформацію хто мав встановити розмір надбавки, чи встановив її та чому не виплачується, і за рахунок яких коштів на житло МВС виділено 2 млрд.гривень? та до Комітету Верховної Ради України з питань бюджету з проханням надати інформацію, на якій підставі Кабмін перенаправив кошти на МВС. 
Зразок заяви в Кабмін І ВРУ тут

Оновлення інформації за посиланням нижче:
https://advokatgryb.blogspot.com/2018/11/blog-post_85.html

Якщо Вам платять надбавку не в повному обсязі - долучайтесь до групи у Фейсбуці "Закон і Освіта"

Члени групи "Закон і Освіта" https://www.facebook.com/groups/zakonosvita/ у Facebook та однойменного каналу в Telegramm одними з перших читають мої публікації.

Швидше за них читають лише підписники цього блогу


Коментарі

  1. Чи мають плати по двох пунктах зараз чи по одній (1 це про 5-30%,; 2 це кому з 1 вересня

    ВідповістиВидалити
  2. А чи стосується це вчителів англійської мови, які працюють в 1-х класах?

    ВідповістиВидалити

Дописати коментар