Проект «Забий на освіту» в дії



Знищити Україну як державу  доволі просто – для цього достатньо знищити освіту.
Школяр якого не навчили базовим знанням  у школі не зможе вчитися далі.
В університеті достатньо дати можливість студентам списувати або здавати іспити за хабарі.
Уже через 10 років лікарі будуть знищувати людей, юристи засуджувати невинних і виправдовувати винних, архітектори будуть планувати а будівельники – будувати будинки які будуть падати, а вчителі не зможуть навчити дітей.
Що в Україні робиться щоб вберегти освіту ?
І тут можна «похвалитися»: 11 січня 2018 року Кабмін постановив виплачувати вчителям надбавку в розмірі 5-30%  так звану «за престиж професії». Але вона не виплачується, бо

Мінфін вирішив що встановлення надбавки передчасне!!!
Виглядає так, ніби Ви розповіли дітям тему, провели опитування, діти успішно написали самостійну роботу а тут приходить перевірка, а діти кажуть а  ми такої теми і не вчили!
Проекти постанов, які стосуються бюджетного фінансування подаються на розгляд Кабміну з техніко-економічним обгрунтуванням, погодженим з Мінфіном.
Нагадаю Кабінет Міністрів України – колегіальний орган. Рішення приймається на його засіданнях після обговорення.
Я відверто сумніваюся, що  заперечення Мінфіну про передчасність надбавки із-за відсутності коштів  було проігноровано Кабінетом Міністрів України.
Більше того, знаючи тривалість опрацювання документів  на засідання Кабміну не виключаю можливості, що ці кошти були враховані як видатки при прийнятті Державного бюджету на 2018 рік.
Виглядає так, ніби це було сплановано ще у січні цього року. Зараз Мінфін розсилає запити до місцевих органів влади приблизно з таким запитанням «А чи дійсно Вам не вистачає коштів на виплату надбавки?». Не треба бути пророком, щоб знати відповідь на це запитання.
Місцеві бюджети потребують субвенцій на виплату надбавки. Боюся, що до кінця року субвенції отримають регіони, які повністю контролюються провладними структурами. І то не факт – гроші потрібні на вибори.
Тому зараз багато залежить від Вас вчителі. Якщо Ваше обговорення та незадоволення залишиться лише «на кухні», «у вчительській» та у Фейсбуці – нічого Вам не світить. На жаль.
   

Коментарі