Готуємось до листів щастя

Стаття адресована неЮристам. 

А Ви вже отримали листи щастя ?


1. Кого можуть притягнути за правопорушення у сфері дорожнього руху або порушення правил зупинки, стоянки, паркування транспортних засобів?
Відповідь на це запитання дає ст. 14 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Це:
1)   Фізична особа – власник транспорту.
2)   Керівник фірми, на якій (фірмі) зареєстровано автівку чи інший транспортний засіб.
3)   Користувач транспорту, якщо такий користувач зареєстрований (внесений в техпаспорт).
4)   Особа, що ввезла на територію України «євро бляху»

2. Звільнення від відповідальності за правопорушення у сфері дорожнього руху здійснюється  протягом 20 днів з дня вчинення правопорушення або набрання постановою по справі про адміністративне правопорушення законної сили:
1.                           Той, на кого винесена постанова надав документ, який підтверджує, що він продав транспортний засіб, або у нього викрали номера чи транспортний засіб.
У цьому випадку постанова скасовується тим самим органом, який її виніс.
Цікавий момент, що законодавець мав на увазі, що документи мають стосуватися вибуття з права власності на момент вчинення а не після такого. Але кожен недолік закону – козир в руках юриста.
2.           Той, хто фактично  керував Вашим  транспортним засобом і вчинив порушення звернувся сам, визнав вину і сплатив штраф.
У цьому випадку вносяться зміни до постанови тим самим органом, який її виніс.
Стаття 22 КУпАП передбачає можливість звільнення від відповідальності при малозначності вчиненого адміністративного правопорушення.
У цьому випадку  орган (посадова особа), уповноважений вирішувати справу обмежується усним зауваженням.

3. Знижка 50% а фактично понад 75%.
Щоб отримати знижку в розмірі 50% розміру штрафу необхідно протягом 10 банківських (робочих) днів оплатити половину штрафу. Дозволу на знижку брати не потрібно, окремий рахунок брати не потрібно.
Увага! Орган, який видає Вам рахунок чи квитанцію зазвичай не роз’яснює Вам права на знижку. Суд чи органи Національної поліції видають Вам  постанову, квитанцію на повний штраф, тобто без знижки.
Після цього Ви йдете в банк, даєте касиру квитанцію чи рахунок, кажете, що Ви платите рівно половину суми зазначеної у постанові. Також Ви можете і самостійно сплатити цей штраф через програми чи термінали обслуговування, якщо впевнені, що зробите це правильно.

Сплативши штраф, рекомендую Вам невідкладно особисто чи через представника звернутися до органу Національної поліції чи суду (тобто до органу, який виніс постанову) з відповідною заявою  наступного змісту:



                                                                   Судді Печерського
районного суду м. Києва
Іванову І.І.
Або
Начальнику
Солом`янського
управління поліції
ГУ НП в м. Києві

Мельниченка Василя
Івановича
Прож.
м. Київ, вул. Синя, 2 кв.3
0670000000
ЗАЯВА
Про приєднання до матеріалів квитанції про сплату штрафу

Про приєднання до матеріалів квитанції про сплату штрафу за порушення правил дорожнього руху,.
за порушення правил дорожнього руху, зупинки, стоянки, паркування транспортних засобів.

Постановою №  від  01.01.19 мене притягнуто до адміністративної відповідальності за порушення правил дорожнього руху або зупинки, стоянки, паркування транспортних засобів. Розмір штрафу складає 100 грн.
На підставі ст. 300-1 КУпАП я маю право на сплату штрафу в розмірі 50 відсотків у разі  сплати упродовж 10 банківських днів з дня набрання законної сили постановою про накладення адміністративного стягнення за правопорушення і така постанова вважається виконаною.
У зв‘язку з цим прошу долучити до матеріалів адміністративного провадження квитанцію про сплату штрафу та припинити виконання постанови

Дата                                                                    підпис

Заяву пропоную виготовити в двох примірниках. Другий примірник заяви (з відміткою органу про отримання) і копію квитанції пропоную зберігати. Інколи це може знадобитися і зекономить  Вам купу грошей.


Знижка в 10-денний строк  зекономить Вам не 50% а набагато більше.
Так, для використання знижки у Вас є 10 банківських днів, зазвичай це приблизно дорівнює 14 календарних днів.
Відповідно до ст. 307 КУпАП Ви маєте сплатити штраф у строк до 15 календарних днів, а у разі несплати у цей строк, постанова про накладення штрафу надсилається для примусового виконання до органу державної виконавчої служби і  стягується подвійний розмір штрафу та витрати на облік зазначених правопорушень, розмір витрат на облік правопорушень визначається Кабінетом Міністрів України.



Нагадую, що незабаром буде запроваджена кримінальна відповідальність за:
- керування транспортними засобами особами в стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції;
- передача керування транспортним засобом особі, яка перебуває в стані такого сп'яніння чи під впливом таких лікарських препаратів, 
- відмова особи, яка керує транспортним засобом, від проходження відповідно до встановленого порядку огляду на стан алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або щодо вживання лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції.

Детальніше тут

Коментарі