Рада відправила вчителів на .... «безвіз»





Це страшно. Крах середньої освіти може бути уже не за горами.

23.11.18 Верховна Рада України прийняла Закон України "Про Державний бюджет України на 2019 рік". В цілому скорочено видатки на освіту на 100 мільйонів гривень порівняно з 2018 роком.

Нагадую, що постановою КМУ «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України» від 11.01.2018 р. № 23 внесено зміни до постанови якою запроваджено виплату надбавки усім педагогам в 2 етапи. Проте надбавка десь виплачується а десь ні.

Місяць тому, Мінфін повідомив, що Постанова прийнята передчасно, оскільки не вистачає коштів. Детальніше тут.

При цьому, Мінфін не вжив заходів, щоб на освіту в 2019 році було виділено більше коштів ніж у 2018 році. Навпаки видатки на освіту скорочено.

Це означає, що у 2019 році, після проведення виборів у бюджеті може утворитися величезна дірка, і у травні заборгованість перед педагогами може сягнути критичного рівня. Освіту можуть очікувати масові звільнення, і «завдяки» безвізу частина педагогів поїде шукати кращої долі в чужі світи.

На фоні перенаправлення 2 мільярдів гривень на купівлю житла для працівників Міністерства внутрішніх справ це виглядає, як свідоме планове знищення середньої освіти.

Якщо упродовж цього року парламент не отямиться - я переживаю, я реально переживаю, хто буде вчити мого сина через 3-4 роки.

Детальніше про надбавку за престиж професії

А Ви згідні миритися з тим, що влада не хоче платити освітянам достойну заробітну плату ?

Приєднуйтесь до команди "Закон і Освіта" !
Підписуйте петицію:   https://itd.rada.gov.ua/services/Petition/Index/5214?aname=published  
Педагоги варті кращого життя!
Усі мої статті Ви можете знайти в групі "Закон і Освіта" у Фейсбук  https://www.facebook.com/groups/zakonosvita/ 



А першими дописи читають читачі блогу і підписники мого каналу в Telegramm  https://t.me/zakoniosvita.

Коментарі

  1. В2011 году довелось мне побывать в командировке на Данщине(Дания КОПЕНГАГЕН)там ученица моя живет.И вот когда я её мужу сказал какая у меня зарплата ему стало грустно мягко выражаясь.У них дворник в 10раз получают. И УЧИТЕЛЯ уних ЭЛИТА! А нашим правилам нужно тупое безмозглые БЫДЛО. Когда же это закончится???

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. А Ви підписали петицію про підвищення заробітної плати?

      Видалити

Дописати коментар