Васильківський мер може позбутися крісла за те, що не забезпечив школи і дитсадки опаленням.

04.12.2018 зареєстровано  проект Постанови Верховної Ради України «Про призначення позачергових виборів депутатів Васильківської міської ради та Васильківського міського голови Київської області» №9361 , внесенного на розгляд Ради  народними депутатами України Кривенко В.М. і Кишкарем П.М.
Згідно з пояснювальною запискою підставою для внесення проекту стали факти порушень Конституції України та чинного законодавства України Васильківським міським головою Сабадашем В.І. та посадовими особами органів місцевого самоврядування та виконавчої влади у м. Васильків Київської області, а також дестабілізація соціально-політичної ситуації у місті.
Як стверджують автори законопроекту завдяки неналежно організованій роботі міського голови  та призначеного ним керівника комунального підприємства «Васильківтепломережа» за останні три роки КП суттєво наростило заборгованість, що спричинило провал опалення дитячих садочків та шкіл, а також інших об‘єктів. Відсутність будь-якої ефективної реакції з боку підконтрольної Васильківському міському голові депутатської більшості Васильківської міської ради Київської області, спрямованої на подолання кризи, що склалася з опаленням у місті Васильків Київської області є також впливовим фактором зриву і надалі опалювального сезону у місті Васильків Київської області.
Місцеве самоврядування здійснюється територіальною громадою в порядку, встановленому законом, як безпосередньо, так і через органи місцевого самоврядування: сільські, селищні, міські ради та їх виконавчі органи (частина третя статті 140 Конституції України).
Відповідно до статті 4 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» місцеве самоврядування в Україні здійснюється, зокрема, на принципах законності та гласності.
Згідно із частиною третьою статті 12 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» сільський, селищний, міський голова очолює виконавчий комітет відповідної сільської, селищної, міської ради, головує на її засіданнях.
Відтак позачергові місцеві вибори у Василькові будуть призначені Верховною Радою України у строк до  60  днів з моменту прийняття постанови.

16 січня 2019 року Комітет ВРУ схвалив цей проект, як такий що відповідає вимогам антикорупційного законодавства (рішення Комітету від 16.01.2019 року, протокол № 130).
Якщо у Вашому населеному пункті міський, сільський голова "забив" на соціалку, хоче ліквідувати дитсадок, школу, фельдшерсько-акушерський пункт покажіть йому цю статтю. Нехай задумається.

Повну інформацію про законопроект Ви можете знайти на сайті Верховної Ради України - 
http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=65055

Коментарі